Leerlingvolgsysteem

Leerling Onderwijs Volg Systeem 

Een leerlingvolgsysteem is een programma dat de leerkrachten inzicht geeft in de ontwikkeling van de leerlingen, zowel op individueel als op groepsniveau. Dit inzicht wordt gebruikt om het onderwijsaanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de onderwijsbehoeften van de groep en de individuele leerlingen.

In de LVS voert de leerkracht toetsresultaten in van methodetoetsen en methode onafhankelijke toetsen. Hierbij dienen minimaal de vorderingen en resultaten van de leerlingen bijgehouden te worden op de vakgebieden Nederlandse taal en rekenen-wiskunde. 

Cito
LOVS-toetsen zijn vaardigheidstoetsen. Hierbij wordt de vaardigheid van het kind getoetst die hij/zij op dat moment zou moeten beheersen. Wij nemen cito toetsen af voor rekenen, begrijpend lezen en spelling. Ook nemen we avi toetsen en DMT toetsen af om de vorderingen van de technische leesvaardigheid te meten.

Naast de Cito worden ook de methode-gebonden-toetsen bij onze kinderen afgenomen. Hierdoor kunnen hiaten tijdig worden gesignaleerd en sturing worden gegeven aan het onderwijsproces. Daarbij streven we naar een zo vroeg mogelijke onderkenning van het probleem. 

ParnasSys 
Vorderingen van de methode- en niet-methodetoetsen worden bijgehouden in het leerlingvolgsysteem Parnassys. Gesprekken met ouders of andere hulpverleners worden opgeslagen in ParnasSys, evenals de groei van de leerlingen. De ouders krijgen een inlogcode en kunnen 24 uur per dag de vorderingen bijhouden. De gegevens van de niet methodetoetsen worden tevens gebruikt om de kwaliteit van ons onderwijs te bewaken. 

Parro
De communicatie-app waarmee wij ouders snel en eenvoudig bereiken. Parro zorgt voor een slimme en eenvoudige communicatie tussen school en ouders. Link naar (link naar uitleg Parro)

Gynzy
We maken effectief gebruik van Gynzy. Gynzy is een webbased programma gericht op alle vakgebieden in het basisonderwijs. Gynzy heeft allerlei tools voor klassenmanagement. Je kunt lessen maken, tools gebruiken als aanvulling op je les, dagschema’s maken, absenties invoeren, spelletjes doen.

Doorstroom vanuit groep 8 naar Het Nederlands Lyceum Paramaribo
Het percentage leerlingen dat vanuit groep 8 naar de verschillende vormen van voortgezet onderwijs gaat, wisselt van jaar tot jaar. Het is afhankelijk van de groepssamenstelling en de instroom. Leerlingen uit groep 8 van onze school stromen vaak door naar het Nederlands Lyceum Paramaribo, gevestigd aan de Krakalaan 13 (Uitvlugt). Hier kunnen onze kinderen zonder moeite aansluiten, omdat Het Nederlands Lyceum Paramaribo volledig Nederlands onderwijs biedt op Vmbo-Havo en Vwo niveau. 

 • Contact Formulier

 • juni 2024
  M D W D V Z Z
  « nov    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930