Missie en Visie

Missie
De Prinses Amalia is een school waar de kinderen elkaar accepteren en zich veilig voelen. Wij zijn een tweede huis en een warme plek waar elk kind tot zijn recht komt en waar iedereen met plezier naar toekomt. De leerkracht begeleidt elk kind in zijn of haar ontwikkeling. Zij benadert het kind op eenĀ  positieve wijze, waardoor de talenten, eigen aard en intelligentie worden ontdekt.

Visie
We halen het beste uit kinderen door aan te sluiten bij de talenten van onze leerlingen. We houden rekening met verschillen, door ons onderwijs aan te passen aan het niveau van de kinderen. Je veilig voelen vinden we de belangrijkste voorwaarde voor leren. Een uitdagende leeromgeving is een voorwaarde om tot leren te komen. We zoeken naar de zone van naaste ontwikkeling, zodat ieder kind tot ontwikkeling kan komen. Autonomie, relatie en competentie zijn van groot belang voor ieder mens. Vanuit nieuwsgierigheid leren de wereld te ontdekken zorgt voor zelfvertrouwen, leerplezier en motivatie. We geloven dat ieder kind zichzelf mag zijn met hun eigen specifieke talenten. Bij ons mag je worden wie je bent!

De Prinses Amalia wordt gekenmerkt door:

1. Een sfeer van onderlinge verbondenheid.
2. Waardering voor ieders eigenheid (kwaliteiten en talenten).
3. Ruimte voor autonomieĀ  en zelfstandigheid.
4. Een kader van structuur en duidelijkheid.
5. Een ordelijke (onderwijs) omgeving, die weet te inspireren en te stimuleren.
6. Ruimte voor samenwerking, het bundelen van krachten om samen te komen tot het beste resultaat voor onze kinderen.

• Contact Formulier

• juni 2024