De Prinses Amalia

De Nederlandse Basisschool Prinses Amalia geeft volgens de Nederlandse methodes les in combinatiegroepen. Onze school is aangesloten bij stichting NOB (Nederlands Onderwijs in het Buitenland). Stichting NOB dient als adviesorgaan voor de Prinses Amalia. Daarnaast bevordert en beoordeelt de Nederlandse Inspectie van het Onderwijs de kwaliteit van ons onderwijs. Het is voor ons van belang dat er op onze school een veilige leerklimaat geschept wordt, waarin leerlingen zich kunnen ontwikkelen. Leerkrachten helpen leerlingen hierbij door hen uit te dagen en te motiveren.

Wij willen samen met de kinderen en de ouders van De Prinses Amalia een school vormen waar kinderen kwalitatief goed onderwijs genieten en waar kinderen met veel plezier naar school gaan. Binnen onze school werken wij daarom vanuit de uitgangspunten van adaptief onderwijs. Hierdoor voldoen wij aan de basisbehoeften van onze leerlingen: relatie, competentie en autonomie.

Onze school streeft naar kwalitatief hoogwaardig Nederlands basisonderwijs, conform de eisen van de stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (www.stichtingnob.nl) en de Nederlandse kerndoelen voor het basisonderwijs.

• Contact Formulier

• juni 2024